Училище за здраве 2019

Училище за здраве – за деца, родители и учители

BASORD_ZaHranata

Кога?  От 1 до 6 септември 2019 г.

Къде? к.к. Албена, хотел Добруджа

Кой може да участва? Деца (6-12 години), родители, учители

Защо го организираме? За да научим себе си и децата си за принципите на здравословния начин на живот балансирано хранене, съчетано с физическа активност. За да научим децата сами да избират и приготвят здравословни и вкусни храни. За да се забавляваме заедно и да си починем на морския бряг.

Елате с нас

Регистрирайте се до 25 юли тук

summer school

Цени*

1 възрастен + 1 дете (6-12 г.) – 350 лв

1 възрастен + 2 деца (6-12 г) – 450 лв

2 възрастни + 1 дете (6-12 г) – 525 лв

2 възрастни + 2 деца (6-12 г) – 600 лв

*Цените включват 5 нощувки, пълен  пансион, лекции, кулинарни  работилнички и спорт

*Анулиране на участието може да бъде направено до 10 дни преди събитието, като цялата сума се възстановява

За контакт:   [email protected],  тел.0889200659

Банкова сметка:      

Централна кооперативна банка

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG86CECB979010G5117400

Титуляр: БАСОРД (БСПЗСЗ)

Моля, при попълване на платежното напишете имената на родетеля/ родителите и на детето/ децата.

 

История на „Училище за здраве“    

ИнHealthSchool_1ициативата „Училище за здраве“, организирана от Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД), старитра през 2012 година. Тя се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката. Тази година училището се организира в партньорство с Фондация „За Храната“.

В течение на изминалите седем години участваха над 350 деца, родители и учители. Всяка година темите на лекциите са съобразени с детското здраве и превенцията на затлъстяването. Лекторите са водещи български и международни здравни специалисти. За 6 дни децата преминават обучение с родителите и/или учителите си за принципите на здравословния начин на живот – балансирано хранене, съчетано с физическа активност.  За децата се организират кулинарни работилници, както и игри, свързани с балансираното хранене. По този начин те могат да се научат сами да избират и приготвят здравословни храни.

На всички участници се извършват модерни антропометрични измервания, даващи информация за риска от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет тип II. Деца, родители и учители ще консумират сутрин, обед и вечер здравословна храна, включваща разнообразие от плодове и зеленчуци, млечни продукти и други. Денят започва със сутрешна гимнастика на плажа, плуване в морето и басейна и приятни разходки. През деня са подготвени и други спортни занимания, включително зумба.

Вижте пълната програма на предстоящото училище тук

HealthSchool_2

*Снимките са от архива на БАСОРД