Food Revolution Day 2017

ДЕН НА РЕВОЛЮЦИЯТА В ХРАНЕНЕТО 2017

Всяка година повече от 750 000 доброволци от над 120 държави по цял свят отбелязват в един и същи ден Food Revolution Day, част от инициативата Food Revolution на известния готвач Джейми Оливър.  Повече за Food Revolution може да прочетете тук.

На 19 – 20 май 2017 се проведе първият мащабен национален “Ден на революцията в храненeто” в България. В него се включиха 15 града, над 100 доброволци и над 1000 деца. Проведени бяха 37 работилници.
В резултат на събраната енергия от всички доброволци в цялата страна в последствие беше създадена и фондация “За храната”.

Като част от кампанията агенция Market Links  проведе количествено онлайн проучване  в аудиторията на Бг-Мамма. Част от направените изводи:

–   Само 16% от анкетираните родители, чиито деца са на възраст над 7 години, смятат, че качеството на храната в училищните столове е добро , докато за детските градини доволните и по-скоро доволни родители с деца до 7 години, които посещават детска градина, са над 50%. 

–  Само около 30% от децата на възраст над 7 г. на анкетираните родители харесват храната в училищните столове.

–  Най-големите затруднения на родителите в храненето на децата са, че детето яде малко на брой храни, имат ограничен достъп до чисти и качествени храни, липсва им време да приготвят храна.

Може да се запознаете с цялото проучване тук.

Галерия

Видео

Медиите за Food Revolution Day 2017