Да събереш вдъхновение от други като теб

Да събереш вдъхновение от други като теб
Сподели

Как премина срещата на доброволците на фондация “За храната” през април 2019

Живеем в истински исторически момент. Голяма част от начина, по който се случват нещата, се промени. Казват, че скоростта на промяната в света се увеличава експоненциално, а с нея нараства и броят на хората, иницииращи промени. Днешната глобализация, достъпа до информация и неограничените възможности за свързване с други хора, доведоха до това откриването на съмишленици и хора, които вярват в еднакви неща, да се обединяват лесно и да случват промени, които повлияват върху цялото общество.

Кои сме ние

Фондация „За храната“ обединява хора,  които вярват, че храната има значение. Вярваме, че това какви избори правим днес, води до това какви резултати ще имаме утре.  Ние сме хора, които с радост отделят от времето, знанията и възможностите си, за да осъществят една кауза с дълготрайни последици – здравето на децата. Децата на България заслужават да се хранят качествено и пълноценно.

Какво научихме

През изминалия дъждовен уикенд, раззеленения Еленски балкан ни събра в една вълнуваща среща. Обсъдихме предстоящата кампания с национален обхват – Деня на Революцията в Храненето 2019. Отчетохме, че поставената цел да достигнем до 5000 деца тази година не само е постигната, но и всъщност ще достигнем до много повече деца.  Тази година не успяхме  да осигурим централно финансиране, с което да осигурим образователни материали и подаръци за децата. Въпреки това стотици доброволци – учители и загрижени родители ще вложат лични средства и време, за да случат този празник за българските деца.

Volunteers ZaHranata ZaHranata Meeting salad

На изминалата среща научихме, че когато ресурсите са ограничени, възможностите се увеличават. Креативният подход, нестандартното мислене и вярата в това, че си на правилния път могат да отворят врати, които видимо са заключени с 10 катинара. Пречките са само предизвикателства, а добрите решения са навсякъде, стига да се научиш да не гледаш само в една посока.

Доброволчество и забавление

Всички ние имаме своите служебни и лични ангажименти. Въпреки това успяваме да отделим време за каузата, в която вярваме. Нашата среща всъщност се превърна в семейно събиране и кратка почивка. Имаше различни възрастови групи и групи по интереси. Все пак всички бяхме ангажирани с темата за храната и си организирахме състезание за подготовка на привлекателна и вкусна салата.

Събраната положителна енергия, добрите намерения и ентусиазма на всички присъстващи показаха, че много работа имаме да вършим заедно, защото сме сила, която няма да се спре пред нищо.  Сега насочваме поглед към Деня на революцията в храненето, но след това очаквайте от нас много други проекти, с които ще подпомогнем  родители, учители и деца в желанието им да се хранят пълноценно и балансирано.

Следете нашата Фейсбук страница и сайта на „За храната“, за да бъдете част от тази положителна хранителна промяна. А ако имате желание да бъдете доброволец и част от нашия екип, пишете ни на [email protected]

Автор: Силвия Узунова, Доброволец във фондация “За храната” от гр. Бургас